Indiában is nő a gyermekkori agydaganatos megbetegedések száma

Indiában is nő a gyermekkori agydaganatos megbetegedések száma – The Asian Age, 2017.07.16.

„3-15 éves kor között látható a növekedés. Csak ebben a hónapban 10 ilyen agydaganatos esettel találkoztunk” – mondja Dr. P.N. Pandey a Lok Nayak Jai Prakash kórház idegsebészeti osztályának orvosa.

A teljes angol nyelvű cikk itt olvasható.

Ebbe az angol-magyar fordítóba be tudja másolni a cikk szövegét.

Leggyakoribb daganattípus serdülőknél? Agydaganat.

A legátfogóbb Amerikai elemzés szerint az USA-ban élő serdülő és fiatal felnőtt korosztály leggyakoribb daganattípusa az agydaganat.

A kanadai Tom Baker Rák Központ orvosa Dr. Jacob Easaw szerint országában is ugyanez a helyzet. A jelenleg Kanadában folyó felmérések statisztikái ugyan csak 15-20 év múlva lesznek elérhetőek, viszont a Calgaryban praktizáló orvos a saját klinikáján látottak alapján egyértelműen meg tudja erősíteni az amerikai elemzések eredményeit. Egyre inkább meg van győződve arról, hogy ennek a jelenségnek az egyik fő oka a mobiltelefon használat és véleménye szerint azonnali intézkedésre van szükség.

A teljes angol nyelvű cikk ide kattintva olvasható.

A mobiltelefon sugárzása

Kutatási adatok alapján, 6-128 mikrowatt/m2 intenzitású rádiófrekvenciás sugárzás fáradtságot, depresszív hajlamot, alvászavart, szív- és érrendszeri problémákat okoz (Oberfeld, 2004). Mobilhívás, mobilinternetezés, sms küldés közben, egy mobiltelefontól 3 cm-re a rádiófrekvenciás sugárzás 8-15 millió mikrowatt/m2.

5 méter ~ 1.600 mikrowatt/m2
1 méter ~ 40.000 mikrowatt/m2
30 cm ~ 400.000 mikrowatt/m2

A GSM antenna csirkéknél testi deformációt okoz

elektroszmog-gsm-antennaMár több nyilvános jelentés született arról, hogy bizonyos állatok (borjú, csirke) testi deformációval születtek különböző leadó tornyok 200 méteres környezetében.

A következő könyvben -Grundlage des Elektrosmogs in Bildern, Fischer Verlag, Heidelberg 2002, 120- 135. oldal- fel van tüntetve egy laboratóriumi kísérlet csirkékkel, ahol 1500 db elektromágneses nagyfrekvenciás térrel besugárzott tojás 90 százalékából deformált testű csirkék keltek ki.

Folyamatosan károsítják az agyunkat

A szakirodalmakból ismeretes, hogy már gyenge magasfrekvenciás sugárzás (2 mV/m) is kalcium ionokat old ki az agyból, ami az idegrendszerre nézve káros. (Bise 1978)

Ehhez csak egy saját tapasztalatot fűznék hozzá; legutóbbi mérésem alkalmával a mobil bázisállomástól 300-400 méterre -extrém sugárzásban- lakó úrnak a következőt mondta orvosa:

“Uram, Önnek valami kiszívja a testéből a kalciumot”

Az IPhone káros! – figyelmeztet a gyártó.

elektroszmog mobiltelefon sugarzasAz Apple (felhasználói útmutatóban, szinte láthatatlan betűméretben) figyelmezteti az IPhone mobiltelefon vásárlóit, hogy a magas rádiófrekvenciás sugárzás miatt, soha(!) ne tartsák, illetve használják zsebben a készüléket.

Megjegyzendő, hogy a mobiltelefonok nagy része hasonló rádiófrekvenciás terhelést okoz, mint az IPhone-ok, vagyis számunkra a fenti figyelmeztetés a legtöbb mobiltelefonra értendő.

Szeretném figyelmébe ajánlani a Védekezés menüt, ahol többet megtudhat a mobilsugárzás elleni védekezésről.

Cikk itt.

Angol-magyar fordító itt.

Index.hu: Meddőséget okozhat a mobil a férfiaknál

elektroszmog meres meddoseg mobiltelefonMagyarország piacvezető online hírportálján, majd két napig kiemelt helyen szerepelt egy kutatást bemutató cikk, mely kimondja, hogy „Meddőséget okozhat a mobil a férfiaknál”. Ez két héten belül a második olyan megnyilvánulás főmédiában, melyre eddig soha nem volt példa. Bízzunk benne, hogy végre gondolkodnak odafent.

Idézet a cikkből:

 • „Azoknál, akik az ágyéktól fél méteren belül hordták telefonjukat, olyan szintre csökkenhetett a spermiumszám, ami már meddőséghez vezethet. A telefonjukat egész nap a nadrágzsebükben hordó férfiak 47 százalékánál a spermiumok koncentrációja olyan alacsony volt, amilyen a férfi lakosságnak csak 11 százalékánál fordul elő.
 • Azok esetében, akik naponta több mint egy órát beszéltek a készüléken vagy akkor telefonáltak, amikor a mobil éppen töltőn volt, kétszeresére nőtt az alacsony spermiumszám kockázata.

„Az eredmények fényében azt javasoljuk,

 • csökkentsék a hívások időtartamát,
 • ne aludjanak a telefon közelében,
 • kerüljék a beszélgetést az éppen töltődő készüléken,
 • a töltés idejére kapcsolják inkább ki.
 • Amikor csak lehet, használják a fejhallgatót”

– mondta a kutatást vezető Ariel Zilberlicht egy tévéadásban.

Véleményem szerint -mellyel nem vagyok egyedül-, ennél sokkal rosszabb a helyzet, viszont az Index.hu-n megjelent fenti cikknek a totális hazugságok és terelések tengerében jelenleg örülhetünk.

Mobil bázisállomás és cukorbetegség

“A cukorbetegség emelkedő prevalenciája világszerte egyre nagyobb közegészségügyi problémát jelent. Leggyakoribb a 2-es típusú diabétesz, mely az összes eset 85-90 százalékát teszi ki.”

Sultan Ayoub Meo a Szaudi Királyi Egyetem neves professzora új tanulmányában megállapította, hogy a mobil adótornyok közelében lakóknál 2-es típusú cukorbetegség alakulhat ki.

A professzor és csapata két különböző általános iskolából választott fiatalokat a kutatáshoz. Abban az iskolában, ahol a gyermekek nagyobb rádiófrekvenciás sugárzásnak voltak kitéve a vérmintákban található HbA1c jelentősen magasabb volt.

(A HbA1c-szint az utóbbi 2-3 hónap vércukorértékeinek átlagát tükrözi. Ez az egyik legelterjedtebb módszer a cukorbetegség szűrésére.)

A professzor a mobil bázisállomások további egészségügyi kockázataira is felhívta a figyelmet, mint például:

 • fejfájás
 • depresszió
 • magas vérnyomás
 • alvászavar
 • szív- és érrendszeri betegségek.

Cikk megnyitása

Google fordító megnyitása

(első két mondat adatainak forrása)