RF kutatások

Néhány rádiófrekvenciás sugárzással kapcsolatos publikáció:

 • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2011-ben a 2B – lehetséges rákkeltő kategóriába sorolta a vezeték nélküli kommunikációs eszközök (például mobiltelefonok) által kibocsátott rádiófrekvenciás sugárzásokat.
 • Egy 1976-ban publikált szakirodalom felsorolás szerint 3700 kutatás foglalkozott a rádiófrekvenciás kutatás káros hatásaival.
 • Egy 2010-ben készült kutatás a rövidtávon rádiófrekvenciás sugárzásnak kitett gyermekeket és serdülőket vizsgálta. A kutatók megállapították, hogy 3-200 μW/m² intenzitású sugárzás koncentrációs nehézségeket okozhat az iskolában, továbbá fejfájást és ingerültséget. (egy mobiltelefon ennek az intenzitásnak a több százezerszeresét sugározza beszélgetés, mobilinternetezés közben).
 • A Kaliforniai Egyetem igazgatója, Joel M. Moskowitz, Ph.D. nevével fémjelzett 2017 augusztusi kutatás megállapítja, hogy ha a fő tartózkodási hely a mobil bázisállomáshoz (rádiófrekvenciás kibocsátó) képest csökken, akkor a károsodás az emberi DNS-ben és a perifériás vér lymphocytákban nő.
 • Kutatási adatok alapján 6-128 μW/m² intenzitású rádiófrekvenciás sugárzás fáradtságot, depresszív hajlamot, alvászavart, szív- és érrendszeri problémákat okoz (Oberfeld, 2004).Már több nyilvános jelentés született arról, hogy bizonyos állatok (borjú, csirke) testi deformációval születtek különböző leadó tornyok (rádiófrekvencia kibocsátó) 200 méteres környezetében. Csirkékkel történt laboratóriumi kísérlet, ahol 1500 db elektromágneses nagyfrekvenciás térrel besugárzott tojás 90 százalékából deformált testű csirkék keltek ki. (Grundlage des Elektrosmogs in Bildern, Fischer Verlag, Heidelberg 2002, 120- 135. oldal)
 • Már gyenge magasfrekvenciás sugárzás (2 mV/m) is kalcium ionokat old ki az agyból, ami az idegrendszerre nézve káros. (Bise 1978)
 • Szabó Róbert andrológus orvos, RTL Klub Híradó, 2016.01.23.: az egyre gyakoribb meddőség egyik oka a vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) technológiák elterjedése (a videó már nem érhető el)
 • Sultan Ayoub Meo a Szaudi Királyi Egyetem neves professzora új tanulmányában megállapította, hogy a mobil adótornyok (rádiófrekvenciás kibocsátók) közelében lakóknál 2-es típusú cukorbetegség alakulhat ki. A professzor a mobil bázisállomások további egészségügyi kockázataira is felhívta a figyelmet, mint például: fejfájás, depresszió, magas vérnyomás, alvászavar, szív- és érrendszeri betegségek.
 • Ulrich Warnke német kutató 30 éve vizsgálja az elektroszmog hatását az élővilágra. Legújabb tanulmánya szerint a méhcsaládok összeomlását és a verebek számának drasztikus csökkenését a mobil bázisállomások, távvezetékek és napjaink további elektroszmog kibocsátói okozzák.
 • Egy kutatás megállapítja, hogy a mobil bázisállomás közeléből elköltözött emberek betegségtünetei jelentősen csökkennek.
 • Egy 2017-ben publikált kutatás szerint a vezeték nélküli technológiákból származó rádiófrekvenciás sugárzás megemeli a vércukorszintet és a testhőmérsékletet a 40-es éveiben járó 1-es típusú férfi cukorbetegek esetében.