Elektroszmog elleni védelem

Mérés és védekezési tanácsadás Magyarországon

Mielőtt csalódást okoznék azzal, hogy esetleg feleslegesen olvassa végig az oldalt és nem kap választ a kérdésére, megjegyzem, hogy az elektroszmog elleni valós védekezési lehetőségeket nem egy honlapon, vagy az interneten fogja megtalálni. Ez a témakör sajnos ennél valamivel bonyolultabb. A hatékony elektroszmog elleni védekezés megvalósításához tapasztalt szakember szükséges. Miért írom ezt?

Azáltal, hogy az elektroszmog egy gyűjtőfogalom, számos védekezési lehetőség is létezik.

Példák:

   • elektroszmog források (termékek) felhasználási szokásainak változtatása,
   • villanyszerelési-, építési technológiák,
   • termékválasztás,
   • lakóhelyválasztás,
   • konkrét árnyékolási stratégiák.

A felsorolt témakörök mindegyike egy külön szakterület, és egy-egy külön könyv terjedelmű anyagot érdemelnének.

Ami miatt érdemes a fentieket figyelembe venni:

   • nincs olyan irodalom, ami az Ön konkrét esetében alkalmazható lenne,
   • nincs univerzális eszköz, matrica, kütyü, kristály stb., ami csökkenti az elektroszmogot,
   • egy konkrét helyzetet kizárólag szakszerű mérést követően lehet megítélni. Elképzelhető egy ingatlan esetében, hogy az összes védekezési lehetőség egy bizonyos kombinációja szükséges. Azonban könnyen előfordulhat, hogy a konkrét szituációban nincs lehetőség védekezni, vagy épp semmi szükség rá.

Ennek a szolgáltatásnak az a célja, hogy felmérjen konkrét helyzeteket, majd a mérési eredmények alapján, amennyiben indokolt, védekezési lehetőségekre mutasson rá.

Mindezek alapján a lentebb felsorolt védekezési lehetőségeket csak érdekességképpen említem meg. Konkrét elektroszmog csökkentési javaslatokat a szolgáltatás igénybevétele után lehet meghatározni.

Elektroszmog elleni védekezés feltétele → Műszeres mérés és Tanácsadás

Részben ismételve a már elhangzottakat, az igazolhatóan hatékony, széles körben elismert védekezés feltétele az elektroszmog szakszerű mérése és az azt követő tanácsadás. Ez az a szolgáltatás, amely képes a főbb tartózkodási helyek, illetve berendezések elektromágneses feltérképezésére. Műszeres mérés és tanácsadás nélkül csak felelőtlen és a valóságot meg sem közelítő találgatás történik a védekezést illetően.

Az elektroszmog források által kibocsátott sugárzások mértékére, illetve ajánlott távolságokra ritkán van recept. Egyforma kibocsátók is különböző mértékben sugároznak. Mérés nélkül előfordulhat, hogy nagyobb sugárzásban töltjük mindennapjainkat, anélkül hogy tudnánk róla, vagy épp ellenkezőleg, odaképzelünk valamit, ami nincs ott.

Nagyfeszültség műszeres elektroszmog mérése

Előfordulhat, hogy:

   • nincs mitől védekezni,
   • nem lehet védekezni,
   • fontos lenne a védekezés, de nem attól, amit gondolunk (szinte minden esetben igaz),
   • alá- vagy túlbecsüljük a védekezés fontosságát (szinte minden esetben igaz),
   • alá- vagy túlbecsüljük a védekezés mértékét,
   • szinte biztos, hogy más mértékű sugárzásban tartózkodunk, mint amit gondolunk,
   • stb.

Védekezést kiépíteni, mérést, de leginkább egyeztetést, tanácsadást követően lehetséges.

WIFI sugárzás elleni védelem

Vezeték nélküli telefon (DECT) sugárzás csökkentési ajánlás

A vezeték nélküli telefon az egyik legjelentősebb sugárforrás az ember közelében. Az üzletekben kapható DECT telefonok nagy része folyamatos és jelentős intenzitást eredményeznek a készülék helyiségében, környező helyiségekben, akár a szomszédos lakóterekben. Amennyiben szerencsénk van, olyan készüléket vásároltunk (vásárolt a szomszéd), amelyik nem sugároz, amikor a helyén=bázisállomáson van a kagyló. Ezekből a típusokból van kevesebb az üzletek polcain. A legtöbb típus folyamatosan sugároz, független attól, hogy hol van a kagyló. A sugárzás forrása nem a kagyló (telefonálás közben az is), hanem a bázisállomás.

Dect telefon sugárzás elleni védekezés

Két lehetőség létezik a DECT telefon sugárzásának megszűntetésére:

  • ECO DECT típus használata,
  • vezetékes telefon használata.

Tisztelettel szeretném felhívni a kedves olvasók, telefonhasználók, családok, munkahelyi (beszerzési) döntéshozók, alkalmazottak figyelmét, hogy vagy vezetékes telefont használjanak, vagy ha fontos a vezeték nélküliség, akkor kizárólag ECO DECT típusú telefont. Nagyon fontos, hogy az ECO DECT telefon sugárzása csak akkor szűnik meg, ha a kagyló a bázisállomásra van helyezve. (figyelmesen olvassa el a készülék használati utasítását, azon belül is az ECO mód használatát.)

Összefoglalva: a vezeték nélküli telefonok legtöbb típusa folyamatos és nagy intenzitású sugárzást eredményez a készülék környezetében. Amennyiben vezetékes telefont, vagy ECO DECT telefont használ, és -utóbbinál- a kagyló a bázisállomáson van, azokban az esetekben a telefonkészülék nem bocsát ki sugárzást.