Megkérdezem a villamosmérnök/fizikus/villanyszerelő ismerősömet

Amelyik szakembernek nincs gyakorlati tapasztalata elektroszmog mérés és tanácsadás témakörben, nem fog tudni olyan információval szolgálni, ami alapján Ön dönteni tudna bármely felmerülő kérdésben.

Elektroszmog mérő app

Nem létezik elektroszmog mérésre alkalmas mobil applikáció.

Letölthetőek olyan applikációk, melyek Tesla mértékegységben mutatnak számokat. Az elektroszmog témakörében is felmerülhet a Tesla, mint mértékegység, de többféle fizikai jelenség is mérhető Tesla-ban. A mobiltelefon által mutatott értékek egy másik fizikai jelenséget mérnek (megbízhatatlanul), aminek nincs köze az elektroszmoghoz.

Megpróbálom magam csökkenteni az elektroszmogot

Tapasztalt szakembernek is akár napokig tartó mérés, ellenőrzés, mérlegelés, hogy milyen anyaggal, milyen szerelési-, építési-, villanyszerelési technológiával lehet hatékonyan, szabványok szerint és minél kevesebb költséggel csökkenteni az elektroszmogot.

Javaslatom, hogy semmiképpen ne árnyékoljon egyedül, és ne vásároljon semmilyen árnyékoló anyagot helyszínen történt mérés és szaktanácsadás nélkül. A valósan működő elektroszmog csökkentési lehetőségek gyakran minimális költséggel kivitelezhetőek. Ezzel szemben vannak olyan esetek, amikor vagy lehetetlen az árnyékolás, vagy nagyobb projektet szükséges megtervezni az árnyékolás érdekében, illetve könnyen előfordulhat, hogy semmi szükség védekezésre.

Harmonizálás

Mi is az a harmonizálás. Egy hasonlattal megfogalmazva a jelenséget a harmonizáló terméket értékesítők azt kommunikálják, hogy Ön úgy tud napozni, hogy a napernyő nem Ön fölött van, hanem a kert végében például. Felmerül a kérdés, hogy vajon mit szólna ehhez egy bőrgyógyász?!

Számos harmonizáló termék elérhető kereskedelmi forgalomban, mint például kőzetek, kristályok, különböző berendezések, mobiltelefonhoz rögzíthető valamik stb. A harmonizálókat értékesítők szerint, a harmonizáló eszköz a káros sugárzást átalakítja nem károssá. Sőt, láthatóak videók is az interneten, ahol műszer igazolja a csökkenést. Ellentmondásnak tűnik, hogy maga a harmonizálás, semmilyen műszerrel mérhető változást nem eredményezhet.

    Az elektroszmog nem egy valami, hanem sok valami. Minden elektroszmog forrást és minden elektroszmog frekvenciát másképp lehet csökkenteni.

    Elektromágneses csillapítás akkor jön létre, ha a sugárforrás és az árnyékolandó terület között, megfelelő anyagú-, méretű-, vastagságú árnyékoló anyagot helyezünk el. A harmonizálók semmilyen árnyékoláshoz szükséges feltételnek nem felelnek meg, így nem alkalmasak elektromágneses csillapításra.