Nem védekezés

Elektroszmog elleni védekezéssel kapcsolatos tévhitek

Megkérdezem a villamosmérnök/fizikus/villanyszerelő ismerősömet

Tapasztalatból mondom, hogy amelyik szakembernek nincs gyakorlati tapasztalata elektroszmog mérés és védekezés témakörben, nem fog tudni olyan információval szolgálni, ami alapján Ön dönteni tudna bármely elektroszmoggal kapcsolatos kérdésben.

Megkérdezem az ingatlanost, építtetőt, szomszédokat

Az ingatlanpiac ezen szereplői természetesen az ingatlan árának megtartásában érdekeltek, míg egy elektroszmog forrás, előfordulhat, hogy negatívan képes befolyásolni egy ingatlan értékét. Ezáltal az érintettek (szomszéd, ingatlanos, kivitelező stb.) jóindulatára van bízva, hogy milyen információt osztanak meg önnel, esetlegesen anyagi kárt okozva saját maguknak. Illetve, természetesen kevés az esélye, hogy tapasztalattal rendelkeznek az elektromágneses sugárzásokkal kapcsolatban.

Elolvastam a hétvégén 3 honlapot és már tudom mit kell tenni

Aki néhány órás internetezést követően azt gondolja, hogy akár csak minimálisan is megismerkedett az elektroszmog témakörével, annak itt a ‘Tévhitek oldalon’ kell megjegyezzem, hogy biztosan állíthatom; sajnos nem tudta meg az internetről, hogy mit kell tenni bármilyen elektroszmoggal kapcsolatos jelenség kockázatértékelésével-, vagy a kitettség csökkentésével kapcsolatban.

Elektroszmog mérő app

Nem létezik elektroszmog mérésre alkalmas mobil applikáció.

Letölthetőek olyan applikációk, melyek Tesla mértékegységben mutatnak számokat. Az elektroszmog témakörében is felmerülhet a Tesla, mint mértékegység, de többféle fizikai jelenség is mérhető Tesla-ban. A mobiltelefon appok által mutatott értékek egy másik fizikai jelenséget mérnek (megbízhatatlanul), aminek nincs köze az ember által előállított sugárzásokhoz.

Megpróbálom magam csökkenteni az elektroszmogot

Tapasztalt szakembernek is akár napokig tartó mérés, ellenőrzés, mérlegelés, hogy milyen anyaggal, milyen szerelési-, építési-, villanyszerelési technológiával lehet hatékonyan, előírások szerint és minél kisebb költséggel csökkenteni az elektroszmogot.

Javaslatom, hogy semmiképpen ne árnyékoljon egyedül, és ne vásároljon semmilyen árnyékoló anyagot helyszínen történt mérés és szaktanácsadás nélkül. A valósan működő elektroszmog csökkentési lehetőségek gyakran minimális költséggel kivitelezhetőek. Ezzel szemben vannak olyan esetek, amikor vagy lehetetlen az árnyékolás, vagy kisebb-nagyobb felújítást szükséges megtervezni az árnyékolás érdekében, illetve könnyen előfordulhat, hogy semmi szükség védekezésre.

Harmonizálás

Számos harmonizáló termék elérhető kereskedelmi forgalomban, mint például kőzetek, kristályok, különböző berendezések, mobiltelefonhoz rögzíthető tárgyak stb. Mivel egy harmonizáló tárgy elektromágnesességre kifejtett hatása mérőműszerekkel nem igazolható, így -elektroszmog szempontból- nem tudok véleményt alkotni róla.

    A fizika tudománya szerint, az elektroszmog nem egy valami, hanem sok valami. Minden elektroszmog forrás és minden elektroszmog frekvencia másképp csökkenthető. Elektromágneses csillapítás akkor jön létre, ha a sugárforrás és az árnyékolandó terület között, a megfelelelő helyen, megfelelő anyagú-, méretű-, vastagságú árnyékoló anyagot helyezünk el.