400 Volt

  • minden ingatlan közelében megtalálható legalább egy 400 Volt. Kertvárosi környezetben leggyakrabban oszlopon, emeletes házas környezetben leggyakrabban földben, a járda alatt fut,
  • oszlopmagasság 7-10 méter,
  • villamosenergia fogyasztókat közvetlenül látja el árammal,
  • kisebb feszültség → nagyobb áramerősség → nagyobb elektroszmog
galéria

A minden utcában ott lévő 400 Voltos vezeték lakótérben lévő sugárzása gyakran nagyobb, mintha egy távvezeték közelében tartózkodna?

A 400 Voltos vezeték fizikájáról:

Ahol alacsony a feszültségszint (400 Volt), ott ugyanahhoz a teljesítményhez magasabb áramerősség szükséges.

teljesítmény = feszültség x áramerősség

Ha az áramerősség magasabb, akkor az elektroszmog is magasabb.  A 400 Volt által kibocsátott elektromágnesesség akadálytalanul jön át a falon, földön, vagyis lakóterek esetében árnyékolással nem csökkenthető.

A 400 Voltos vezetékek gyakran (nagyfeszültségnél) magasabb sugárzása megmutatja, hogy miért lehet megtévesztő információ a feszültségszint elektroszmog szempontjából.

galéria

A 400 Volt sugárzása mérés nélkül megtippelhetetlen. Utcáról utcára, méterről méterre változhat. Függ attól, hogy a szolgáltató mennyi áramot szállít az adott utcában, függ attól, hogy milyen távol van az adott ingatlan -előtti vezetékszakasz- a transzformátortól. Kismértékben függ a napszaktól, évszaktól. Továbbá függ a lakótér vezetéktől való távolságától.

Ha a belvárosban, lakótelepen nincs légvezeték, akkor ott mi szállítja az áramot a lakásokba?

Emeletes házas környezetben a kertvárosival egyező 400 Voltos vezetékek szállítják a villamosenergiát, azzal a különbséggel, hogy a vezetékek nem oszlopon vannak, hanem a földben, általában a járda alatt. Mivel ez a mező akadálytalanul hatol át a földön, így társasházas környezetben a járdához közeli lakásokban, földszinten például, távolságtól (szerencsétől) függően, gyakran az átlag sokszorosa is előfordulhat.

Ingatlan vásárlás és a minden utcában jelen lévő 400 Volt

Engedje meg a kedves Olvasó, hogy a 400 Volttal kapcsolatban egy saját véleményt fogalmazzak meg. Mérési tapasztalatok alapján, nyilvánvaló hozzáállásommá vált, hogy tartós tartózkodás céljából, nem vásárolnék úgy ingatlant, hogy nem ismerem a 400 Volt sugárzását.

Hallom is a reakcióját: “De az mindenhol ott van.”

Ez igaz. Viszont a 400 Volt mindenhol más erősségű mezőt épít, ami még önmagában rendben is lenne, de van ahol tökéletes mértékben, akár, mint az erdőben élhetünk évtizedekig, van ahol az átlag 5-10-szeresében. A kettő között különbség van hosszútávon.

Ezt a sugárzást ingatlan esetében nem lehet árnyékolni. Ez a sugárzás a lakótér ‘állandó’ adottsága. Ez a sugárzás mérés nélkül megtippelhetetlen, soktényezős, minden utcában, minden ingatlanban, minden helyiségben más. Kizárólag műszeres elektroszmog mérés utáni tanácsadás képes a 400 Volt szempontjából ajánlani egy ingatlant, vagy esetleg azt javasolni, hogy egy kedvezőbb ingatlant lenne érdemes választani.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben olyan mértékű elektroszmog mérhető egy lakótérben, amit az ott élők soknak ítélnek, nem megoldás a szolgáltatót felkeresni ezügyben. A vezeték minden esetben a törvényes egészségügyi határértékek és védőtávolságok betartásával van kiépítve. A vezetéket, kábelt nem fogják áthelyezni, elbontani stb.

Mikor ajánlott mérni a 400 Voltos vezetéket?

  • minden ingatlan esetén,
  • ingatlan vásárlás esetén,
  • saroktelek esetén mindenképpen,
  • utcafronti családi ház esetén mindenképpen.

400 Volt galéria

 

06 30 333 0800

VISSZAHÍVÁST KÉREK